Van frank@fair naar frank@fair nieuwe stijl


Van frank@fair naar frank@fair nieuwe stijl

Ruim 3 jaar geleden ging frank@fair open – in een mooie ruimte en met een mooi idee.  Al een paar jaar gaf ik presentaties en adviezen over duurzaamheid en fairtrade. Aan bedrijven of horeca ondernemers,  ook wel aan scholen of buurtorganisaties.  Ik had verwacht dat vooral ondernemers heel terughoudend zouden zijn.  Maar vaak was dat helemaal niet zo. De hobbel naar fairtrade in het bedrijf bleek dikwijls praktisch van aard. “Leuk dat je zo enthousiast bent, Franka” zeiden mensen, “maar wij kunnen al die producten waarover je spreekt, niet vinden, of maar mondjesmaat. Al dat gezoek kost veel te veel tijd.” Dus na verloop van tijd dacht ik: Dan begin ik zelf toch een winkel, waarin iedereen kan zien dat er veel fairtrade producten zijn. Niet alleen koffie en chocola (hmm Tony’s Chocolonely)  die mensen wel kennen, maar heel veel  producten. Er zijn in Nederland tenslotte al 1800 gecertificeerde fairtrade producten! En al kan ik die niet allemaal verkopen, toch wel veel.  Fairtrade & biologisch katoen kwam erbij, in de vorm van bed- en badlinnen en baby slaapzakjes.

Een paar verhuizingen en een paar jaar later is een nieuw besluit gevallen. Het was een mooie tijd, maar de fysieke winkel is gesloten.  Een winkel draaien in je eentje kostte  te veel, vooral in  inspanning en tijd.

frank@fair gaat zich nu  volledig richten op bezorging van producten in Amsterdam – als het enigszins kan op de fiets, want duurzaamheid staat hoog in het vaandel. En op  het verder ontwikkelen van een website, zodat   mensen in het hele land online kunnen bestellen.  Daarnaast komt er weer tijd en energie vrij voor markten en evenementen en mijn oude liefde….. van gedachten wisselen en presentaties geven over fairtrade en duurzaamheid aan wie ook maar interesse heeft.

Wil je meer weten over fairtrade of wil je een presentatie aanvragen?

Mail gerust naar info@frankafair.nl

comments