Aziatisch koken met Fair Trade Original

Fair Trade Original maakte het zichzelf niet makkelijk toen het merk een Aziatische fairtrade kooklijn wilde opzetten. De Aziatische keuken gebruikt een uitgebreide verzameling aan kruiden en verse ingrediënten. Fair Trade Original bezocht dus heel veel boeren en leveranciers, om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten van de sambals, woksauzen en curry volgens het fairtrade principe werden geproduceerd.
Wanneer jij straks in een pan heerlijke curry roert, kun je er dus vanuit gaan dat je heel veel boeren blij maakt….
… trouwens: je tafelgenoten zullen ook blij met je zijn.

Sambal Oelek en sambal badjak
Land van herkomst: Thailand
Kenmerken: fairtrade
We moeten het toegeven: de Thaise producent KRS Spicy Food heeft de sambal voor Fair Trade Original iets milder gemaakt. Maar verder is deze nieuwste telg in de Aziatische kooklijn op en top Thais. De pepertjes, sjalotjes, knoflook, gember en het citroengras komen allemaal van de boeren van de Sisaket Fairtrade Farmer Group. De boeren en de producent hebben een unieke samenwerking, want de boeren zijn verzekerd van een afzetkanaal voor hun producten en de producent is verzekerd van kwalitatief hoogstaande en fairtrade gecertificeerde ingrediënten.

Kokosmelk
Land van herkomst: Sri Lanka
Kenmerken: fairtrade, ook in biologische variant verkrijgbaar
De producenten van de Fair Trade Original kokosmelk werkten al volgens het fairtrade principe, wat onder andere betekent dat ze volledige transparantie geven over de hele productieketen. Hierdoor was al duidelijk dat iedereen eerlijk betaald kreeg.
Nu werkt de producent ook nog eens biologisch. Onder andere door het gebruik van natuurlijke mest van de eigen koeien van de kokosboeren.

Verkrijgbaar in de Aziatische kooklijn:
Uit India: rijst, noedels
Uit Sri Lanka: rijst, kokosmelk, ananas
Uit Thailand: sambal, ketjap, woksauzen, green/red/yellow curry, sweet chili saus

Uit Indonesië: paniki

Online bestellen?  Of bezoek ons bij de maandelijkse Buurtborrel van Buurtkamer De Corantijn