Wie zijn wij?

 

WIE ZIJN WIJ?

Enthousiasme over fairtrade staat voorop

bij eigenaar Franka Viets. ‘Al jaren bezig met fairtrade, omdat eerlijke handel arme boeren en boerinnen de kans geeft om zich zelf te ontwikkelen. Geen hulp, maar handel! En omdat iedereen in ons deel aan de wereld daar eenvoudig aan kan bijdragen. Door goede keuzes te maken bij het boodschappen doen. Ik ben vier jaar geleden met een eigen winkel begonnen omdat ik mensen wil laten zien hoe groot de mogelijkheden zijn. In Nederland zijn nu ruim 1800 producten met het fairtrade keurmerk te krijgen. Een veel te klein gedeelte daarvan vind je in de grote winkels.

BEZORGSERVICE

frank@fair is in 2016 een webwinkel en bezorgservice geworden. Heeft een aparte onderneming voor fairtrade producten bestaansrecht? vragen mensen mij wel eens. Tegenwoordig verkopen alle supermarkten toch fairtrade producten. Dat is zo, maar nog steeds mondjesmaat in vergelijking tot de mogelijkheden. Vraag het de tevreden klanten van frank@fair, die soms al tijden op zoek zijn meer soorten koffie, thee of wijn. Zij zijn blij met de ruime keus, de vakkennis en de goede service.  En kunt u het product van uw keuze niet vinden op de website? Bel 020 77 14 207 of mail info@frankafair.nl en leg uw vraag voor. Met alle plezier speur ik voor u naar dat speciale merk. Niet altijd is succes verzekerd, maar er is meer mogelijk dan u denkt.

LIEFST OP DE FIETS

Bezorgen doe ik het liefst op de fiets, tenzij de bestelling te groot is. Dat past prima in het duurzaamheidsbeleid van frank@fair.  Soms krijg ik hulp van een partner-met-auto.

OVER DE DATUM?

Een ander aspect van duurzaamheid is ons beleid t.o.v. de bekende THT datum. Tenminste houdbaar tot betekent dat.  Het is een kwaliteitsgarantie van de fabrikant. Na die datum kan het product (vaak langzaam) achteruit gaan in kleur, smaak of textuur. Denk bijvoorbeeld aan chocolade die wittig kan uitslaan. De THT datum is dus geen voedselveiligheids datum. Wist u dat winkels na die datum hun producten nog wel mogen verkopen, als het maar duidelijk is aan de klant? Omdat veel mensen dat toch een beetje vreemd idee vinden, doet frank@fair het zo: we laten het aan de klant over wat zij nog willen betalen voor producten die licht over de datum zijn. We verkopen die producten natuurlijk alleen als we weten dat ze nog goed zijn! En als u een goede klant bent, is het best mogelijk dat u bij uw bestelling een of meer gratis producten vindt die over de datum zijn.

Voorop staat dat we ernaar streven om niets weg te hoeven gooien!

Bestel online!