zaatar
zaterdag 09-01-2016

Za ‘atar van Canaan – eten op z’n Palestijns


Terug van weggeweest bij frank@fair, het heerlijke Palestijnse kruidenmengsel za’atar – wilde tijm met sumak (azijnkruid), geroosterd sesamzaad, olijfolie en wat zout. Brood dopen in olijfolie, dan in de za’star. Maar ook lekker bij gebakken ei, in salades, bij hartige sandwiches. In verpakking van 65 gram  (1,85) of 150 gram (3,00).

De vrouwen die dit mengsel naar traditioneel familierecept maken, zijn aangesloten bij de organisatie Canaan, waar ook de fairtrade en biologische Nabali Tree en Rumi Tree olijfolie vandaan komt. Deze is ook bij frank@fair te koop!

Canaan garandeert nu 1700 boerenfamilioes een inkomen het ondersteunt het totale productieproces, van de oogst tot en met verkoop en export. Er is speciale aandacht voor vrouwen, voor wie economische ontwikkeling en zelfstandigheid heel belangrijk is! Zij maken niet alleen dit bijzondere kruidenmengsel, maar zorgen ook voor de export van olijven, zongedroogde tomaten en maftoul – Palestijnse couscous. De vrouwencooperaties liggen in de bergen ten zuiden van Nablus en de Sanourbergen bij Jenin.

 

comments

De nieuwste fairtrade producten direct in je mailbox ontvangen?


Naam
E-mailaddres