India Child Labour not permitted
donderdag 25-06-2015

Meer keuze in slaapzakjes van With a Touch of Rose


frank@fair is blij met de mooie en zachte slaapzakjes van With a Touch of Rose. En belangrijker: de klant is dat ook! Daarom vanaf volgende week meer keuze in kleuren.

Nu extra aandacht voor de productie in India. Anne-Rose Hartman, eigenaresse van With a Touch of Rose hield een blog bij tijdens haar recente bezoek aan de producenten van haar slaapzakjes in India.

De aandacht voor giftige stoffen in producten neemt in Nederland toe. Dat is heel prettig. Want hoe vaak kopen wij niet door onwetendheid producten met stoffen daarin, die schade geven aan het milieu of die op (de lange) termijn schade geven aan ons eigen lichaam. Gelukkig weten we inmiddels van een heleboel stoffen al wel de gevolgen. Ook zijn er organisaties die zich er hard voor maken dat deze stoffen niet worden gebruikt.

Als onderneming kan je daarin ook bijdragen Met een keurmerk zoals GOTS toon je daarmee aan dat giftige stoffen niet worden gebruikt in jouw keten. Als ondernemer ben ik ervan overtuigd dat je een verantwoording hebt. Dus wij gebruiken geen AZO-kleurstoffen, chloroform, chroom en/of nikkel in onze keten en productieproces.

Begin april was ik in India voor o.a. een bezoek aan mijn leverancier. Ik vertelde hem over de toenemende aandacht in Nederland voor het gevaar van giftige stoffen in de katoenteelt.  Het was mooi zijn reactie te zien, want ja, hij denkt er ook zo over. Dat soort producten gebruik je gewoon niet. Je weet wat voor schadelijke effecten die hebben, dus dan is het een no-go. En al doorfilosoferend, kwamen er ook zorgen naar boven: want ja, in de fabriek worden de werknemers niet blootgesteld aan giftige en schadelijke stoffen, zowel door de manier van werken in de fabriek, als door de manier waarop het katoen is behandeld voordat het de fabriek bereikt.

Maar zodra de werknemers naar buiten gaan, komen ze weer in de ‘vieze’ buitenlucht van Delhi en/of Kolkata terecht (de vestigingsplaatsen van mijn leverancier). Hij denkt al weer verder: Hoe kunnen we als ondernemers onze werknemers daarvoor beschermen?

En ook al is het wellicht een druppel op de gloeiende plaat: in onze keten zijn wij ervan overtuigd dat dit de enige manier is om te ondernemen. We willen en zullen onszelf blijven informeren over ontwikkelingen t.a.v. mens en milieu en we zullen onze bedrijven daarin verder ontwikkelen. Alleen zo, kunnen we een mooie wereld achterlaten voor hetgeen ons het dierbaarste is: onze kinderen.

 

Anne Rose Hartman, eigenaresse van With a Touch of Rose.

 

comments

De nieuwste fairtrade producten direct in je mailbox ontvangen?


Naam
E-mailaddres